Tijdelijke versterking

bvo oostpDe organisatie voor het bevolkingsonderzoek in Oost-Nederland ging fuseren en vroeg burobarbel als tijdelijke communicatiekracht.


Interim communicatieadviseur

In 2011 startte Bevolkingsonderzoek Oost een traject om vier business units samen te voegen op één hoofdlocatie en de organisatiestructuur te kantelen. Vanaf augustus 2011 tot juni 2012 begeleidde ik als interim adviseur de communicatie van dit proces.

Verandercommunicatie

Doel van de organisatieverandering was om de kennis, kunde en kwaliteit van de afzonderlijke business units te bundelen in een krachtige, efficiënte organisatie die uitstekende invulling geeft aan de missie, kern- en klantwaarden.
Bij de interne communicatie lag de nadruk op het realiseren van acceptatie en draagvlak voor de verandering en verhuizing door medewerkers te informeren en te betrekken. De externe communicatie was gericht op het behoud van het vertrouwen en, heel praktisch, de vindbaarheid en bereikbaarheid van de organisatie.

Van strategie tot uitvoering

Ik was zowel verantwoordelijk voor de communicatiestrategie als de uitvoering van de activiteiten. Als adviseur maakte ik deel uit van de Stuurgroep en werkte nauw samen met de Raad van Bestuur. Na deze intensieve periode droeg ik de communicatieportefeuille over aan een nieuwe, vaste communicatieadviseur.

Over Bevolkingsonderzoek Oost

Bevolkingsonderzoek Oost is eenn van de vijf screeningsorganisaties in Nederland die het bevolkingsonderzoek borstkanker en baarmoederhalskanker uitvoert. Bevolkingsonderzoek Oost is verantwoordelijk voor het onderzoeken van cliënten die in Overijssel en Gelderland wonen. Meer informatie is te vinden op www.bevolkingsonderzoekoost.nl.

Ook extra communicatiekracht nodig?

Heeft jouw communicatieafdeling behoefte aan een extra paar handen? Of ga je met zwangerschapsverlof en zoek je tijdelijke vervanging? Ik kom graag langs om kennis te maken en samenwerking te bespreken. Bel me voor een afspraak op 06 55 92 52 82.

Terug

Volg burobarbel op:

LinkedinTwitter

Contact

Haarspithoek 69
7546 KH Enschede
Telefoon 06 559 25 282
info@burobarbel.nl

Sterke punten van
communicatie en
public relations