Geschiedenis in verhalen

enschedeDe historische sociëteit van Enschede verzamelt de sociale geschiedenis van de stad. burobarbel was projectleider.


Met het fotoverhalenproject legt de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) de recente, sociale geschiedenis van de stad Enschede vast. Een groep vrijwilligers verzamelt verhalen en foto's over verschillende thema's. burobarbel ondersteunde de vrijwilligers in hun zoektocht.

Oudere Enschedeërs herinneren zich nog de roep van de kolenboer. Of de nonnen uit het St Jozefziekenhuis. Of de grote optocht bij het jubileum van Grolsch. Voor jongeren is dit geschiedenis van opa's en oma's. Om deze sociale geschiedenis van de stad te bewaren en te laten leven verzamelt de SHSEL foto's en verhalen over verschillende thema's en gebeurtenissen in de stad. Tijdens bijeenkomsten en tentoonstellingen worden de foto's getoond en verhalen verteld. Inwoners van Enschede worden uitgenodigd hun eigen verhaal te vertellen.

burobarbel was in 2010 en 2011 verantwoordelijk voor de uitvoering en de voortgang van het project, het onderhouden van de externe contacten en de publiciteit. Samen met de vrijwilligers organiseerde burobarbel bijeenkomsten en tentoonstellingen. Het project kwam tot stand in samenwerking met Gemeente Enschede, Zorgcentrum de Posten en Prismare.
De Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) zet zich in voor de bescherming en het behoud van culturele waarden van Enschede en de omliggende dorpen.

Terug

Volg burobarbel op:

LinkedinTwitter

Contact

Haarspithoek 69
7546 KH Enschede
Telefoon 06 559 25 282
info@burobarbel.nl

Sterke punten van
communicatie en
public relations